Hoe kan ik zoveel mogelijk besparen op mijn energierekening

Besparen op uw energierekening is echt niet zo moeilijk. Tegenwoordig heeft iedereen wel te maken gehad met de stijgende energieprijzen. Dat is precies reden waarom de energieprijzenvergelijker zo goed van pas komt. Met de energieprijzenvergelijker kunt u namelijk heel eenvoudig zien welke energieleverancier voor u het goedkoopste is. En als u dan ook nog eens weet dat de meest mensen in Nederland energie afnemen van de duurste energieleveranciers én zij met een goedkope energieleverancier als snel honderden euro’s kunnen besparen, dan hoeft u toch niet langer na te denken.

Waarom besparen op energie

Waarom zou u niet besparen op energie. Energie wordt door energieleveranciers geleverd in de vorm van stroom en gas. Het verschil in prijs is op basis van gemiddeld energieverbruik is al snel een paar honderd euro per jaar. Met andere woorden, als u bent aangesloten bij 1 van de duurste energieleveranciers en u heeft een gemiddeld energieverbruik dan kunt u uw energierekening fors verlagen. Wat doet u liever, meer of minder betalen voor dezelfde energie..

Stroom en gas word geleverd door de netwerkbeheerder. De netwerkbeheerder is volgens de wet verantwoordelijk voor de levering van stroom en gas. Het maakt dus niet uit bij welke energieleverancier u klant bent. De energie is exact hetzelfde. Het wordt alleen door een andere leverancier ingekocht. Afhankelijk van hoeveel de desbetreffende energieleverancier betaalt voor de inkoop van stroom en gas, de winstmarge die de leverancier neemt en natuurlijk de efficiëntie van de werkwijze van de leverancier betaalt u meer of minder voor energie. Dus hoe beter de leverancier er in slaagt een goede verhouding te realiseren tussen prijs en kwaliteit hoe meer voordeel u als klant kunt behalen.

Energieprijzen vergelijken

Energieprijzenvergelijker.com vergelijkt voor u de energieprijzen van alle energieleveranciers. Wij nemen alle energiepakketten van alle energieleveranciers op in de energieprijzenvergelijker zodat u precies weet welke energieleveranciers er zijn en hoeveel u bij een energieleverancier moet betalen voor stroom en gas. Wij laten daarbij geen enkele energieleverancier weg uit de resultaten, ook niet als we geen samenwerking hebben gesloten en ook niet als de desbetreffende leverancier waarmee we geen samenwerking hebben als goedkoopste uit de vergelijkingen komt. Wij zijn dus echt volledig onafhankelijk. Daarnaast zijn we ook objectief. We geven energieleveranciers geen speciaal plekje dat er voor kan zorgen dat u misschien een energieleverancier kiest die eigenlijk niet de goedkoopste is voor uw situatie.

Overstappen via de energieprijzenvergelijker

Wanneer u de energieleveranciers hebt vergeleken en u een keuze hebt kunnen maken, dan kunt u er tevens voor kiezen om via de energieprijzenvergelijker een overstap te maken naar een andere energieleverancier. Daarbij verzorgen wij voor u de complete overstap. U vermeld uw gegevens, u kiest een nieuwe energieleverancier en u klikt op aanvragen. Nadat u de aanvraag volledig hebt ingevuld en deze hebt verzonden wordt u overstap in werking gezet en zal de oude energieleverancier worden opgezegd. U hoeft na uw aanvraag dus niets meer te doen.

Al met al neemt de overstapprocedure op de website ongeveer 3 tot 5 minuten in beslag. De volledige overstap duurt dan nog 3 weken. U ontvangt als eerste van ons een bevestiging van uw aanvraag via email en binnen 3 werkdagen ontvangt u de welkomstbrief van de nieuwe energieleverancier. Hierin staan alle details van de door u gemaakte keuze.

7 dagen bedenktijd

Nadat u de aanvraag hebt verzonden hebt u recht op 7 werkdagen bedenktijd. U kunt uw aanvraag herzien, danwel annuleren.